Projecten

Mobiele dijk ontzorgt bewoners van haven Heijen

Een innovatief hoogstandje als resultaat van een krachtige samenwerking tussen FL Groep uit Middelbeers, Mobiele Dijken Nederland en Rijkswaterstaat. Met de mobiele dijk wordt als het ware een grote badkuip gecreëerd.   

 

FL Groep bestaat ruim 50 jaar (1965) en is een echt familiebedrijf, waar de tweede generatie Liebregts aan het roer staat. FL-Groep heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd naar een onderneming die totaaloplossingen biedt voor waterbouwkundige projecten en infrastructurele oplossingen.

 

De FL-groep heeft daarbij een scherpe focus op de behoefte van de opdrachtgever en de belangen van stakeholders.

Mobiele Dijken Nederland is een jong bedrijf met een uiterst innovatieve product voor projecten waar een tijdelijk waterkerende oplossing wordt gevraagd. Voorbeeld hiervan is een tijdelijke dijk als noodoplossing.

 

Tussen FL Groep, Mobiele Dijken Nederland en Rijkswaterstaat bestaat inmiddels een constructieve samenwerking, die resulteert in een onderscheidende oplossingen voor uitdagende projecten. De specifieke kwaliteiten van de drie partijen vullen elkaar aan, wat resulteert in een doeltreffende en prettige samenwerking.

 

De grote impact op de betrokkenen van het gedaalde waterpeil in de haven van Heijen was voor FL Groep en Mobiele Dijken Nederland de reden om snel en effectief een helpende hand te bieden. Bij beide bedrijven is in de afgelopen dagen keihard hard gewerkt om een goede oplossing te bouwen. Er is daarbij gebruik gemaakt van de jarenlange ervaring, technische expertise en het inpassen van een innovatie oplossing.  

 

Woonboten in de Paesplas drijven weer.